Мінфін виплатить облігаціями 15 мільярдів боргу із ПДВ

Вівторок, 15 червня 2010, 14:12

Міністерство фінансів розраховує погасити за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) заборгованість з відшкодування податку на додану вартість на суму не менше 15 млрд. гривень.

Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сума випуску облігацій буде залежати від того, яким буде бажання наших підприємців. Це суто добровільна справа. Податкова адміністрація збирає заяви бажаючих отримати відшкодування таким чином. В цілому ми сподіваємося, що це буде не менше, ніж 15 млрд. гривень - це попередня цифра ", - сказала вона.

"Звірити основні параметри цієї заборгованості по підприємствах. Складений перелік цих підприємств. Йде звірка Державною податковою адміністрацією конкретних показників, які містяться в деклараціях цих підприємств. Тобто, процес йде", - додала Єфименко.

Реклама:

За її даними, заборгованість з відшкодування ПДВ, яка може бути оформлена державними цінними паперами, на 1 травня становила близько 20 млрд. гривень.

Активізація економічної діяльності в країні може вплинути на суму цієї заборгованості.

Як повідомлялося, уряд планує випустити п'ятирічні ОВДП для розрахунків з відшкодування ПДВ з номінальною прибутковістю 5,5% річних.

ОВДП будуть амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу. Виплата купонного доходу також здійснюватиметься раз на півроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!