Прокуратура порушила справу проти Укрпромбанку

Вівторок, 15 червня 2010, 11:31

Київська транспортна прокуратура порушила справу проти тимчасової адміністрації Укрпромбанку.

Справу порушено за фактом зловживання службовим становищем, пише газета "Дело".

Видання зазначає, що 7 жовтня 2009 року Кабмін спільно з НБУ вирішив перевести частину  активів і зобов'язань Укрпромбанку в "Родовід Банк". Зобов'язання були переведені, а от активи - ні, пише газета.

В тимчасовой адміністрації Укрпромбанку в період, коли планувалося перевести активи в "Родовід Банк", працювала лише одна посадова особа - начальник управління ліквідації банків НБУ і адміністратор проблемного банку Костянтин Раєвський. Зараз він є ліквідатором Укрпромбанку.

Реклама:

Справу порушено не проти конкретної людини, а за фактом, йдеться в статті.

"Якщо кримінальна справа порушується за фактом, а не проти когось, це означає, що обвинувачувана особа ще не відома слідству", - пояснює партнер юридичної компанії "Тарасов та партнери" Олександр Суботін.

Адвокати Укрпромбанку вважають звинувачення безпідставними і стверджують, що в проблемі з переводом активів винен не хто інший, як екс-тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина.

Печерський районний суд не прийняв цих зауважень і 8 червня відхилив скаргу представника ліквідатора Укрпромбанку щодо порушення кримінальної справи.

В Укрпромбанку здаватися не збираються. "В печерський суд ми подали апеляцію", - стверджує помічник ліквідатора Укрпромбанку Ігор Власюк. За його словами, інцидент практично вичерпаний.

Як повідомлялося, в червні 2010 року Дельта Банк може отримати частину активів ліквідованого Укрпромбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!