В Одесі за допомогою рейдерів ділять звалище

Субота, 12 червня 2010, 18:12

Під Одесою озброєні люди зайняли полігон твердих побутових відходів "Дальницька кар'єри", мотивуючи свої дії рішенням Господарського суду Одеської області.

Вирішувати питання про приналежність спірної території приїхав віце-мер Одеси з пістолетом, передає канал "1+1".

Господарський суд Одеської області раніше зобов'язав управління ЖКГ і ПЕК Одеської міськради надати з 11 червня допуск ТОВ "Союз" до користування майном полігону "Дальницька кар'єри" і автобази на вулиці Марії Демченко в Одесі.

На підставі цього документа озброєні люди захопили територію полігону і вигнали звідти працівників комунального підприємства.

Реклама:

Контроль над територією взяли люди в формі з нашивками підрозділу "Титан", озброєні автоматами.

Пояснити своє знаходження тут вони не могли, від спілкування з журналістами відмовилися.

"Справа в тому, що, згідно із законом, міський підрозділ" Титан "не має права діяти за територією міста, не кажучи вже про носіння зброї", - прокоментував те, що відбувається віце-мер Одеси Микола Сердюк.

Він також відзначив, що при захопленні полігону були присутні директор ТОВ "Союз", який знаходиться у власності лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова, а також начальник групи охоронців цього підприємства.

За словами чиновника, видворивши охоронців комунального підприємства і робітників-бульдозеристів, люди Маркова завели на територію полігону свою техніку.

"Чим може загрожувати Одесі в більш ніж 30-градусну спеку перекриття дороги машин, які вивозять сміття на міське звалище, неважко передбачити - це ж екологічна катастрофа для міста-мільйонника", - наголосив він.

"Люди Маркова стверджують, що нібито керуються рішенням Господарського суду. Однак лише здалеку показали керівництву КП "Одескомунтранс" сумнівного вигляду ксерокопію. Крім того, рейдери з'явилися без супроводу судового виконавця, що суперечить закону ", - додав Сердюк.

За словами чиновника, якщо дійсно є судове рішення, виконувати його повинна була Державна виконавча служба Одеської області, якій належить виконати те чи інше рішення, але не за допомогою груп людей у масках і офіцерів спецпідрозділу "Титан".

"Для мене, як колишнього військового і губернатора, а сьогодні заступника мера, не зрозумілі такі дії людей у погонах, що паралізували роботу такого підприємства, адже в інтересах міста, щоб міське звалище працювало цілодобово", - відзначив він.

Розвитку конфлікту посприяв інший віце-мер Одеси Вахтанг Убірія, який приїхав на місце подій з пістолетом, з якого почав стрілянину.

Він зробив постріл у повітря. Дехто з присутніх, а також журналісти розсудливо відійшли на кілька метрів, і продовжували вести зйомку.

 Помітивши, що його знімає кореспондент, чиновник закричав: "Прибери камеру, зараз пристрелю тебе як собаку" - і кілька разів штовхнув журналіста.

Через деякий час чиновник все ж заспокоївся, увійшов в адміністративну будівлю, а потім покинув місце інциденту.

За інформацією Одеської міськради, до врегулювання конфлікту навколо спірного підприємства підключилися і співробітники СБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: