"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров радіє, що Україна прорвалася до Росії

Середа, 5 травня 2010, 10:28

Прем'єр Микола Азаров констатує "позитивний прорив" у російсько-українських відносинах.

"Позитивний прорив в україно-російських відносинах відбувся", - сказав він у середу, відкриваючи засідання уряду.

"Теми, які гальмували розвиток нашої держави, зняті. Тепер ми однозначно маємо впевненість в тому, що Україна прискореними темпами почне оновлювати свій економічний потенціал, рівень життя людей підвищуватиметься", - сказав він.

За словами Азарова, під час засідання російсько-українського міжурядового комітету сторони погодили стратегічну дорожню карту своїх відносин.

Реклама:

"Більше того, вже здійснюються конкретні кроки на її виконання", - додав він.

Так, за його словами, урядом Росії вже підписано рішення про скасування ввізного мита на газ.

"Ми отримаємо російський кредит на будівництво двох ядерних реакторів, разом будуватимемо в Україні завод з виробництва ядерного палива, в кооперації з Росією Україна запустить серійне виробництво літаків сімейства АН, Україна і Росія складуть свої продовольчі баланси з урахуванням можливостей один одного, і це означає, що російський ринок відкриється для українського м'яса, молока, цукру, зерна, тощо", - сказав він.

"Чудово розуміючи безповоротність позитивних змін після відновлення співробітництва з Росією, і відчуваючи, що втрачають ґрунт під ногами, так звана опозиція вдалася до звичної для неї брехні, провокацій та історичного створення безглуздих комітетів порятунку", - наголосив прем'єр.

"П'ять років вони рятували Україну аж до повного її виснаження. Досить! Більше ми не дозволимо руйнувати державу", - зазначив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!