Землю біля "Олімпійського" заберуть у власників примусово

Вівторок, 4 травня 2010, 12:40

Земельні ділянки навколо НСК "Олімпійський" будуть викуплені у власників у примусовому порядку на підставі норм закону про громадські потреби.

Про в інтерв'ю тижевику "Дзеркало тижня" заявив віце-прем'єр з підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков.

Зокрема, навколо київського стадіону планується створення "зони гостинності" з парками і гостьовими зонами, для чого необхідно знести кілька об'єктів, що розташовані в безпосередній близькості.

"З компаніями, які володіють цими об'єктами, судитися і не хочеться, і немає часу. Тому я думаю, що ми вдамося до закону про громадські потреби. Тобто просто викупимо ці ділянки. Але за сьогоднішньою ринковою ціною. А не за позавчорашньої. Так буде швидше", - заявив Колесніков.

Реклама:

Окрім паркінгу, який буде на місці ТРЦ "Троїцький", ідеться про кілька будівель на майданчику з боку Великої Васильківської.

"З іншого боку стадіону є ще декілька споруд, створених до епохи історичного матеріалізму - каток і декілька центрів такого ж віку. Ми запропонували спочатку побудувати новий каток. Це недорого - до 30 мільйонів гривень. Будується він місяців п'ять, а решту гадючників знести. І на їх місці зробити гарний парк і нормальні гостьові зони", - повідомив віце-прем'єр.

Українська правда. Champion

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: