"Ілліча" продали за 240 мільйонів - донецький губернатор

Понеділок, 31 травня 2010, 14:55

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча був проданий за 240 мільйонів гривень при фактичній оціночній вартості підприємства більше двох мільярдів доларів.

Такі суми назвав на прес-конференції в Донецьку голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, пише "Остров".

Губернатор підкреслив, що згідно з українським законодавством, органи державного управління і, зокрема, місцевого самоврядування, не мають права втручатися в господарську діяльність будь-якого підприємства.

При цьому він назвав неординарною ситуацію, яка склалася, і відзначив, що "під ударом" виявилися інтереси понад 50 тисяч осіб, які залежать від ММК ім. Ілліча.

Реклама:

"Керівництво комбінату приймало рішення про те, щоб доручити якісь дії брокеру. Брокер міг бути сумлінним, міг бути ом. У даному випадку, швидше за все, він безпрєдєльщик. Але я його не можу звинувачувати! Ніхто не може бути звинувачений, поки немає рішення суду з цього приводу", - сказав губернатор.

"Але угода проведена за 240 з чимось мільйонів гривень при фактичній оціночній вартості мільярда два доларів", - наголосив він.

Губернатор також сказав про те, що нині ніхто не скаже, коли саме здійснювалася операція.

"Але факт є факт ... Треба розібратися, якщо там є склад злочину, то Генеральна прокуратура повинна порушити кримінальну справу і в рамках кримінальної справи розбиратися з власниками, з брокером і з реєстратором, якщо є там якісь проблеми. Просто огульно когось в цій ситуації звинувачувати не можна ", - сказав Близнюк.

Він зазначив, що у понеділок голова правління - генеральний директор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко проводить зустрічі в Кабінеті міністрів та Адміністрації президента.

"На сьогодні реєстратор у відповідності з оформленими документами прийняв рішення про заміну керівника "Ілліч-Сталі", тобто того структурного підрозділу, яке мало акції, і призначив нового керівника цього структурного підрозділу", - повідомив Близнюк.

Як повідомлялося, 26 травня, представник "Формігос Холдинг ЛТД" Борис Подільський та представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, які назвали себе представниками нового власника ММК ім.Ілліча, заявили про придбання ним у травні 2009 року 100% акцій основного акціонера ММК - ЗАТ "Ілліч-Сталь".

У свою чергу, голова правління ММК ім.Ілліча Володимир Бойко спростував інформацію про продаж комбінату.

РТакож він повідомив що 26 травня "на рахунок ЗАТ "Ілліч-Сталь" від чотирьох компаній через ВТБ раптом прийшли 239 мільйонів", які були відправлені е керівництвом комбінату назад.

27 травня ММК заявив про зміну керівника "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій метпідприємства і його основного акціонера - ЗАТ "Ілліч-Сталь", розцінюючи це як захоплення реєстратора.

ММК ім.Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України.

ЗАТ "Ілліч-Сталь" володіє 90,41% акцій ВАТ "ММК ім.Ілліча".

До порядку денного зборів акціонерів ЗАТ, призначеного на 1 липня, внесені, зокрема, питання розподілу прибутку за 2009 рік та переобрання наглядової ради, правління і ревкоміссії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!