Депутат-регіонал: "труба" залишиться українською

Субота, 29 травня 2010, 15:12

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландик критикує ставлення російського керівництва до України.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-українськи", оприлюдненому в суботу.

"Мені дуже не сподобалася остання зустріч Медведєва із нашими олігархами. Вони хотіли качати туркменський, казахський газ через російську територію, а Росія сказала їм: "До побачення". Ми ж Росії ніколи не казали "до побачення", - сказав він.

На питання чи взагалі здатна влада говорити Росії категоричне "ні", депутат відповів: "Якщо йдеться про газову трубу, то відразу і Микола Азаров, і Юрій Бойко заговорили по-іншому. Видно було, що ніхто трубу не віддасть ні в який консорціум. Якщо ми раніше казали, що подумаємо, то тепер - нічого не буде".

Реклама:

Говорячи про харківські угоди він зазначив: "Знаєте, що таке Україна для наглої Росії? Ми ніхто. І раптом - із Севастополя копняком! Та вони підуть на все, щоб бути тут з іржавими непотрібними мильницями".

"І ми розуміємо, що Росія знизила ціну на газ на 100 доларів тільки тому, щоб там залишитися. І я не дуже вірю, що вона нам дасть обіцяних 40 мільярдів", - додав депутат.

Ландик також зауважив, що йому і всій фракції соромно, коли з антиукраїнськими висловлюваннями виступають однопартійці Вадим Колесніченко та Михайло Чечетов.

Водночас він висловив упевненість, що коли Україна буде сильною, її "покличуть і в Європу, і в Америку, і в Африку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!