Росія і Казахстан "запустили" союз без Білорусі

Субота, 29 травня 2010, 12:24

Росія і Казахстан вводять в дію кодекс Митного союзу без Білорусі.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми обговорили з казахстанською стороною готовність до введення з 1 липня поточного року другого етапу Митного союзу, підтвердили готовність наших двох країн до введення єдиної митної території", - сказав він.

Разом з тим, зазначив Путін, "ми беремо до уваги, що залишилися розбіжності з Білоруссю в частині порядку сплати вивізних митних зборів, в тому числі на сиру нафту і нафтопродукти, і неготовність наших білоруських колег ввести раніше узгоджений Митний кодекс, піти на введення другого етапу Митного союзу з 1 липня поточного року".

Реклама:

"У цьому зв'язку ми домовилися з казахстанськими партнерами ввести в дію на двосторонній основі з 1 липня поточного року Митний кодекс Митного союзу, а також інші міжнародні договори, що приймаються в розвиток його положень, - заявив російський прем'єр.

За його словами, країни союзу відкриті для приєднання Білорусі до всіх угод і рішень, прийнятих у рамках другого етапу формування Митного союзу.

"Крім того, як ми і домовилися тиждень тому, ми підтвердили свій намір прискорити роботу з формування єдиного економічного простору", - додав він.

"Як тільки Білорусь у себе всередині урядові процедури закінчить, погодить, в цей же момент, сподіваюся, документи будуть підписані, і ми будемо рухатися до СОТ вже у тристоронньому форматі. Якщо не відбудеться цього приєднання - будемо діяти удвох", - зазначив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: