Кабмін дав гроші на реконструкцію Палацу спорту

Четвер, 27 травня 2010, 17:10

Уряд виділив 87 мільйонів гривень на реконструкцію столичного Палацу спорту.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив заступник міністра спорту Вадим Сисюк, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Що пов'язано з реконструкцією Палацу спорту - закладені кошти у державний бюджет, це 87 мільйонів для реконструкції Палацу спорту. Зараз ведеться кошторисно-проектна документація. Ми впораємося з цим завданням", - сказав Сисюк.

Він наголосив, що Палац спорту має бути призначений не тільки для хокею, але і для баскетболу, і гандболу, і волейболу.

Реклама:

"У нас чемпіонати світу, чемпіонати Європи нема де проводити реально", - пояснив Сисюк.

Водночас, за словами президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна, палац має вміщати мінімум вісім тисяч глядачів.

"Ми претендували на отримання чемпіонату світу дивізіону 1 2011 року в групі Б, де виступає Україна, в місті Києві та чемпіонату світу групи А найвищого дивізіону 2015 року теж в Україні. Ми отримали право на проведення чемпіонату 2011 року, а у заявці на 2015 рік справедливо перемогла Чехія. Ми мали вразливу позицію - відсутність двох арен на 8-10 тисяч та 15-20 тисяч глядачів", - сказав він.

Брезвін також розповів, що планується зробити до проведення ЧС у квітні 2011 року в Києві.

"Це реконструкція Палацу спорту, щоб він відповідав вимогам IIHF, починаючи від льоду до роздягалень. Час в нас є, але його небагато", - зазначив керівник ФХУ.

"Що стосується довгобуду (Льодовий палац біля Експоцентру - ред.), то зараз розробляється проектно-кошторисна документація. Клуб "Сокіл" викупив цю недобудову, яка багато років стояла в місті. Як власник клуб має змогу працювати", - розповів Брезвін.

За словами президента федерації, зараз розробляється проект добудови Льодового стадіону, "щоб створити там цілий комплекс з інфраструктурою. Там працюють англійці".

"Здається, що сума на реконструкцію Палацу спорту - велика. Але він простояв 50 років від часу побудови", - наголосив Брезвін.

"Десь у середу кабмін ухвалить рішення про виділення 150 мільйонів гривень на будівництво п'яти стадіонів, зокрема і одного в місті Києві. У програмі передбачено побудувати шістдесят арен", - підсумував керівник ФХУ.

Українська правда. Champion

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!