Бойко звинуватив Бродського в підготовці захоплення ММК Ілліча

Четвер, 27 травня 2010, 16:19

Гендиректор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко на прес-конференції у четвер прямо звинуватив Михайла Бродського в підготовці захоплення комбінату.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на "Маріуполь-Експрес".

Бойко підтвердив, що загроза силового захоплення зберігається.

За його словами, нині посилено охорону офісу ЗАТ "Ілліч-Сталь" і заводоуправління комбінату, проте, поки ніяких силових дій на комбінаті Ілліча не відбувалося.

Реклама:

У той же час, Бойко не виключив можливість подальшого розвитку подій таким чином.

На прес-конференції Володимир Бойко прямо звинуватив Михайла Бродського в підготовці захоплення комбінату.

"До Маріуполя заїхав Бродський і вже привіз із собою нового директора ЗАТ Горна, але хто за ним стоїть, ми поки розбираємося і шукаємо, хто цим займається в Маріуполі", - повідомив він.

За словами гендиректора комбінату, відчуження акцій підприємства проводилося рішеннями Херсонського суду, який не має до Маріуполя ніякого стосунку.

Крім того, у середу комбінат отримав одразу чотири платіжні доручення на загальну суму 239 млн. доларів нібито за покупку акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" кіпрськими компаніями, які, за словами Бойка, комбінат відразу ж відправив назад.

Він відзначив, що платіжки проходили через російський Внєшторгбанк (ВТБ).

Бойко повідомив також, що на зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у середу не вдалося обговорити питання рейдерського захоплення підприємства і борги держави з повернення ПДВ.

"Розмова вийшла зім'ятою", - сказав Бойко, заявивши при цьому, що держава заборгувала ММК ім. Ілліча на сьогодні 1,8 млрд. гривень.

Як повідомлялося, на прес-конференції 26 травня про права на підприємство, контрольоване Володимиром Бойком, заявили кілька фізичних осіб, які назвали себе представниками однієї з російських фінансово-промислових груп, назву якої вони тримають у секреті.

В особі власників виступили представники компаній "Формігос Холдинг" Борис Подільський і "Рівейн ЛТД" Ілля Горн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: