Держфінпослуг починає "зачистку" страховиків

Четвер, 27 травня 2010, 09:12

Держфінпослуг склала і затвердила план інспекційних перевірок ломбардів, страхових і фінансових компаній, які почнуться 1 червня.

Про це пише газета "Дело".

"З 1 червня розпочнеться кампанія масштабної зачистки небанківського фінансового ринку. У першу чергу будемо перевіряти страхові компанії. Інспекції також будуть у ломбардах і фінансових компаніях", - заявив голова Держфінпослуг Василь Волга.

За його словами, головний критерій, на який будуть орієнтуватися інспектори при виборі об'єкта для перевірок, - кількість скарг клієнтів на компанію.

Реклама:

"Чим більше на компанію надійшло скарг у процентному співвідношенні до її клієнтської бази, тим вище такий, скажімо, страховик буде стояти в списку першочерговості на перевірку", - говорить Волга.

Ще одним приводом для перевірки буде велика заборгованість страховиків.

"Компанія, наприклад, виграла тендери зі страхування у юросіб, тому що демпінгувата. А потім не може покрити ризик, тому що не сформувала резерви. Таких теж будемо перевіряти", - пообіцяв він.

Трохи нижче в списку кандидатів на інспектування стоять компанії, які не здійснюють діяльність.

У 2009 році на 200 страховиків (40% усього ринку) припало всього 0,5% зібраних страхових премій.

Інтерес у інспекторів будуть викликати перестрахувальники.

"Якщо компанія зібрала мільярд і стільки ж перестрахувала, а її ринкові збори та виплати становлять усього тисячу гривень, то для чого працює цей страховик?" - запитує голова Держфінпослуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!