Мінекономіки хоче створити нову "тендерну палату"?

Середа, 26 травня 2010, 20:39

Міністерство економіки пропонує покласти функції регулювання, нагляду та координації у сфері державних закупівель на Агентство з питань державних закупівель, яке створюється у сфері управління цього міністерства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на оприлюднений у середу проект закону "Про здійснення державних закупівель".

Згідно з документом, органом оскарження пропонується призначити Антимонопольний комітет, який розглядатиме скарги при здійсненні державних закупівель.

Крім того Мінекономіки пропонує зобов'язати Держкомстат здійснювати моніторинг цін на товари, роботи і послуги, визначати їх базові ціни закупівлі і щомісяця їх оприлюднити на своєму веб-сайті в Інтернеті.

Реклама:

Законопроект визначає основною процедурою закупівлі відкриті торги, але допускає також процедури вільного вибору (якщо сума закупівлі менше 0,5 млн. грн. і ціна предмета закупівлі не перевищує базову ціну на 15%), запиту цінових пропозицій (сума закупівлі - до 1 млн. грн., мінімум три учасники) та закупівлі в одного учасника (за погодженням з розпорядниками держкоштів - до 10 млн. грн., з Агентством з питань держзакупівель - до 50 млн. грн., з Кабміном - понад 50 млн. грн., при цьому ціна предмету нижча від базової +15%).

Як повідомлялося, 16 березня президент Віктор Янукович повернув у парламент закон про держзакупівлі, прийнятий 11 лютого, зі своїми пропозиціями. Глава держави також звернувся до спікера з проханням сприяти прискоренню прийняття закону.

Перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акимова у квітні повідомила, що у відредагованому варіанті закону в якості органу апеляції за пропозицією експертів Євросоюзу може бути затверджений Антимонопольний комітет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!