Янукович хоче, щоб україно-російські літаки були, як "Боїнг"

Неділя, 23 травня 2010, 20:15

Формулу інтеграції українського і російського авіабудівних комплексів поки не знайдено.

Про це заявив президент Віктор Янукович і інтерв'ю "Інтеру", 1+1 та ICTV.

Він зазначив, що від співпраці України і Росії у галузі літакобудування "переваг набагато більше, ніж недоліків".

"Але як порахувати відсотки вланості з однієї та іншої сторони, це питання непросте. Але як тільки ми вирішемо це питання, ми почнемо серійний випуск цілого ряду моделей літака АН. Чого ми не можемо зробити самостійно", - заявив Янукович.

Реклама:

"Не менше, ніж 50% комплектуючих випускається у Росії. Також і Росія не може вирішити самостійно це питання. А світ іде вперед. Світ давно вже об'єднався. Як працює "Боїнг", "Еєербас"? Вони працюють з великою перспективою, а ми топчемося на місці", - додав він.

Тому, на думку Януковича, "обов'язково треба приймати рішення, і воно обов'язково знайдеться".

На питання, чи наполягатиме Україна на контрольному пакеті в можливому спільному авіабудівному підприємстві з Росією, Янукович відповів:

"Рішення буде прийнято справедливе. Сьогодні мені дати відповідь, яким воно буде, дуже важко... Україна наполягатиме на тому, щоб якомога скоріше запрацював цей комплекс. Зараз він не працює. Будвати один літак на рік - це не авіабудування. Це артель. Це не літаки, це несерйозно! Треба виходити на серійний випуск".

На питання, чи не обмежить така інтеграція з російською економікою Україну у співпраці з західними партнерами, президент відповів:

"Ми не змінюємо стратегію розвитку країни. Вона визначена, і ми йдемо цим шляхом. Незалежно від того, з яким партнером ми будемо вирішувати проблемні питання - чи з Росією, чи з Європою - ми завжди принципово будемо відстоювати свої інтереси".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: