Для Герман пропозиції путіна - лиш "ідеї"

Неділя, 2 травня 2010, 14:11

Пропозиція Прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз України" - це тільки ідея, яку ще потрібно обговорити.

Про це заявила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман повідомляє "ВВС".

За її словами, пропозицію російського прем'єра Володимира Путіна про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", яке той висловив в Сочі під час зустрічі з українським Прем'єром Миколою Азаровим, до цього "не обговорювалося", це лише ідея, яку вони почули.

За словами Герман, цю ідею треба обговорювати з точки зору національних інтересів України.

"Треба обговорювати, сідати рахувати. Дивитися прийнятно це для України з точки зору її національних інтересів, а тоді коментувати", - сказала вона.

На думку Герман, якщо Україні це буде цікаво і вигідно, то можна про це продовжувати розмову, якщо ж ні - ідея повинна "зависнути в повітрі".

Про те, чи давав подібні директиви президент Віктор Янукович для переговорів, Герман сказала, що багато несподіваних ідей висловлює російський президент.

Реклама:

"Їх можна по-різному сприймати, можна дивуватися, можна обговорювати. Це треба робити лише з точки зору українських національних інтересів", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 30 квітня в Сочі прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін запропонував створити спільне підприємство в газовій сфері за участю ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!