Українська наука отримає 4,7 мільярда

Середа, 12 травня 2010, 20:21

У 2010 році державні витрати на науку будуть становити 4,7 млрд. гривень, що на 14,3% більше в порівнянні з 2009 роком, а видатки загального фонду державного бюджету - 4 млрд. гривень.

Про це заявив віце-прем'єр Володимир Семиноженко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"На 22% загального фонду державного бюджету в цьому році буде підвищений в порівнянні з минулим роком", - сказав він.

За словами Семиноженка, витрати на проведення фундаментальних досліджень установами, які підпорядковані НАН України, збільшилися на 15%; прикладних наукових і науково-технічних розробок - на 22%.

Реклама:

Віце-прем'єр поінформував, що поновлено фінансування програм щодо забезпечення науковців житлом.

"Вперше за останні два роки ми починаємо програму забезпечення житлом працівників НАН України. Зараз ми розробляємо пропозиції на наступний рік загальної програми допомоги молодим науковцям, молодим викладачам щодо молодіжного будівництва. На ці цілі в поточному році заплановано 20 млн. гривень", - повідомив він.

За його словами, на придбання унікального наукового обладнання для установ НАНУ і Міністерства освіти і науки (МОН) передбачено близько 12 млн. гривень.

"Ми починаємо з суми 12 млн. Думаю, після першого півріччя будуть певні корективи до бюджету і ця сума також буде збільшена", - підкреслив віце-прем'єр.

Семиноженко також відзначив, що вперше фінансується Державна цільова науково-технічна програма "Нанотехнології та наноматеріали" на 2010-2014 роки, на реалізацію якої в цьому році заплановано майже 10 млн. гривень.

На виконання Програми розвитку співробітництва в сфері нанотехнологій між МОН України та Федеральним агентством з науки та інновацій РФ передбачено 20 млн. гривень, на заходи із залучення обдарованої молоді до науково-дослідницької діяльності - 7 млн. гривень.

За словами Семиноженка, в бюджеті також закладено 1,8 млрд. гривень на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки.

"Ми не тільки відновлюємо керованість у науково-технічній сфері, а і починаємо серйозну, масштабну програму науково-технологічного розвитку України", - підкреслив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!