"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Роднянський купує недобудований Hilton у Києві

Понеділок, 5 квітня 2010, 11:34

Екс-президент "СТС Медіа" Олександр Роднянський і його двоюрідний брат Борис Фуксман пробують себе в девелопменті.

Вони вкладуть до 100 млн. доларів у добудову в центрі Києва п'ятизіркового готелю Hilton, який повинен прийняти гостей чемпіонату Європи з футболу 2012 року, пише газета "Коммерсант".

За інформацією видання, в кінці березня Роднянський і Фуксман закрили операцію з придбання у київської ГК "St Sophia Homes" половини проекту щодо будівництва на бульварі Шевченка в центрі української столиці 70 апартаментів і готелю рівня п'ять зірок на 257 номерів (буде керувати Hilton).

Про це виданню повідомила представник юридичної фірми Magisters Ганна Силіна, яка є консультантом бізнесменів у цій угоді.

Реклама:

За її словами, операція була схвалена антимонопольним комітетом України в кінці 2009 року.

Роднянський повідомив виданню, що йому і Фуксману належить у проекті по 25%. Сума угоди не розкривається, але продюсер оцінює загальний обсяг інвестицій в проект в 150-200 млн. доларів.

"У Києві велика проблема з готелями", - зазначив Роднянський.

Ця проблема особливо актуальна у зв'язку з тим, що в Києві має пройти частину матчів у рамках Євро-2012.

Як відомо, президент UEFA Мішель Платіні вже не раз висловлював стурбованість темпами будівництва в Україні об'єктів до чемпіонату і попереджав, що Україна може втратити право на проведення Євро-2012. Зокрема, якщо своєчасно не буде завершено будівництво арени в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: