"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ закрив справу проти нафтотрейдерів-"монопольників"

Четвер, 15 квітня 2010, 17:40

Антимонопольний комітет (АМКУ) закрив справу проти нафтотрейдерів, порушену в березні за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, у зв'язку з тим, що компанії виконали вимоги комітету і знизили ціни на бензини і дизельне паливо в середньому на 10-17 коп. за літр.

Таке рішення комітет прийняв одноголосно в четвер на засіданні за участю представників нафтових компаній, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Як з'ясував комітет, в останні місяці зберігається тенденція поступового зростання світових цін на нафту і нафтопродукти, що відбивається на ціновій ситуації на внутрішньому ринку. У зв'язку з цим нафтотрейдери попереджені про необхідність дотримання принципів обґрунтованого ціноутворення", - говориться у повідомленні.

Водночас глава Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв, слова якого наводяться в прес-релізі, зазначив, що АМКУ продовжить спільно з галузевими міністерствами постійно відслідковувати ситуацію на світовому і внутрішньому ринку.

Реклама:

"Тому кожен крок бізнесу повинен бути вивірений на всі сто відсотків. Інакше нові розслідування і санкції - неминучі", - підкреслив він.

Як повідомлялося, у зв'язку з різким підвищенням цін на нафтопродукти наприкінці березня 2010 року АМКУ порушив справу за ознаками порушення нафтотрейдерами конкурентного законодавства і зажадав від 15 найбільших учасників ринку знизити ціни на паливо до економічно обґрунтованого рівня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!