"ТНК-ВР" думає про розвиток газового бізнесу в Україні

Понеділок, 12 квітня 2010, 11:01

Нафтова компанія "ТНК-ВР" вивчає можливості видобутку нетрадиційного газу в Україні і участі в розробці шельфу Чорного моря.

Про це повідомив виконавчий директор "ТНК-ВР" Герман Хан в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Поки ці проекти знаходяться в стадії осмислення і вивчення. Але найближчим часом ми більш чітко сформулюємо свої пропозиції і почнемо предметний діалог", - сказав він.

Виконавчий директор уточнив, що компанію цікавлять "нові проекти, а не вже діючі".

Реклама:

"Інвестиційний клімат в Україні покращується ... Прем'єр-міністр підкреслив, що всі інвестиції, здійснення яких відбувається прозоро, будуть підтримуватися, вітатися і захищатися", - зазначив Хан.

Він також заявив, що бізнес "ТНК-ВР" в Україні, незважаючи на всі комерційні складності, має гарні перспективи для розвитку, і компанія планує інвестувати в Лисичанський НПЗ протягом найближчих трьох років 500 млн. доларів.

"Ці кошти підуть на збільшення глибини переробки та поліпшення якості нафтопродуктів до рівня Євро-4", - уточнив Хан.

Група "ТНК-ВР" входить у десятку найбільших приватних нафтових компаній в світі за обсягами видобутку нафти. Компанія була утворена в 2003 році в результаті злиття нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтогазових активів консорціуму "Альфа, Аксесс/Ренова" (ААР).

Бізнес групи "ТНК-ВР" в Україні представлений "ТНК-ВР Коммерс" (керуючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики), СП ТОВ "Кершер" (роздрібна торгівля нафтопродуктами) і ЗАТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ, переробка нафтової сировини і виробництво нафтопродуктів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!