Клюєв каже, що уряд завадив перехопленню контролю на "Турбоатомі"

Четвер, 1 квітня 2010, 17:25

Уряд перешкодив перехопленню контролю над харківським ВАТ "Турбоатом" і зміні його керівництва.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв

"Зроблена спроба поміняти керівництво підприємства. Спроба не з боку Фонду держмайна, а з боку деяких наших підприємців", - сказав він.

За його словами, у даній ситуації Кабінет міністрів "зайняв державницьку позицію".

Реклама:

"Державні підприємства мають належати державі, керувати держпідприємствами через Фонд держмайна буде Кабінет міністрів", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як повідомлялося, компанія "Турбоатом", а потім і екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков заявили про спроби перехоплення контролю над ВАТ.

Зокрема, за словами Авакова, збори акціонерів "Турбоатому", що мали відбутися 25 березня 2010 року, ініційовані індустріальної групою "Сварог Ессет Менеджмент", є ланкою в ланцюзі процесу переділу державної промисловості на користь ряду великих політико-бізнес-угруповань".

Раніше повідомлялося, що конфлікт міноритаріїв "Турбоатома" з керівництвом підприємства і ФДМ почався після призначення Фондом у квітні 2007 року керівником підприємства глави наглядової ради харківського Мегабанку Віктора Суботіна.

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного устаткування.

Товариство завершило 2009 рік із чистим прибутком 125,7 млн. грн., а дохід від реалізації продукції зріс на 30% до 720 млн. грн.

Державі належить 75,224% акцій "Турбоатома", ще близько 12% акцій володіє венчурний інвестфонд "Сьомий" компанії "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язаний із підприємцем Костянтином Григоришиним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: