Відпочинок у Криму подорожчає на 10-12%

Четвер, 4 березня 2010, 09:03

Ціни на відпочинок у Криму улітку 2010 року будуть вищі, ніж 2009 року, щонайменше на 10%.

Про це заявила перший заступник міністра курортів і туризму Криму Марина Слєсарєва після відкриття міжнародного ярмарку "Крим. Курорти. Туризм - 2010" у Ялті, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ціна у деяких - це буде рідко, звичайно, - залишиться на колишньому рівні, у деяких зросте на 10-12%", - повідомила чиновник.

Слєсарєва пояснила подорожчання відпочинку збільшенням цін на продукти харчування. "Подорожчало абсолютно все", - сказала вона.

Реклама:

"Кримський курортник - різний. Є ностальгуючий, який ніколи не проміняє кримські красоти на пляжний відпочинок у Туреччині та Болгарії. Їдуть ті, для яких важлива ментальність, - вони не хочуть (відпочивати) за кордоном, не володіють мовами. Їдуть ті, які знають, що два тижні на ПБК можуть із трьома місяцями не зрівнятися, проведеними, приміром, у Краснодарському краї або на курортах Болгарії, за кліматичними умовами. Їдуть поправити здоров`я й на грязьові курорти. Популярні активні форми туризму, їдуть за цим, у тому числі москвичі люблять це діло", - сказала Слєсарєва.

За даними Міністерства курортів та туризму Криму, курорти Краснодарського краю Росії мають намір утримати ціни на рівні 2009 року.

"На виставці в Сочі, де були наші представники, вони (росіяни) говорили про те, що постараються утримати минулорічні ціни. Чи вдасться їм це зробити - покажуть виставки", - сказала Слєсарєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: