Витрати на транспорт і зв’язок скоротять

Вівторок, 30 березня 2010, 15:43

Міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко дав доручення усім профільним заступникам визначити перелік першочергових проектів на 2010 рік, реалізація яких потребує бюджетних коштів, зазначивши при цьому, що у зв'язку з економічною ситуацією витрати на галузь скоротять.

Про це повідомили в прес-службі Мінтрансу, передає агентство УНІАН.

Зокрема, міністр доручив визначити реальну потребу в засобах на розвиток усієї транспортної інфраструктури країни, а також детально вивчити можливість залучення нових кредитів і перекредитування наявних.

Єфименко зазначив, що слід зосередити увагу на об'єктах, які потребують залучення бюджетних коштів у 2010 році.

Реклама:

"Ми повинні сформувати реальний бюджет, виконання якого сприятиме розвитку галузі. Наша позиція в цьому питанні має бути максимально зваженою", - сказав він.

При цьому міністр наголосив на необхідності дотримання інтересів державних підприємств і обліку їх потреб щодо оновлення виробничих потужностей, модернізації інфраструктури.

"Не можна надалі тільки латати дірки. Адже ми ризикуємо взагалі зруйнувати систему планових оновлень", - застерігає він.

Зокрема, на його думку, треба вирішити питання виділення засобів на будівництво і ремонт автодоріг, реконструкцію аеропортів і злітно-посадкових смуг, враховуючи підготовку до Євро- 2012.

"Окремий рядок бюджетних витрат - це дороги. Досить від'їхати від Києва на 10 км в будь-якому напрямку - і відразу відчуваєш усі недоліки роботи. Усе стає зрозуміло без всяких експертів. Так працювати не можна", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!