Тимошенко і Нацбанк зменшили валютні резерви до межі - Азаров

Середа, 3 березня 2010, 13:07

Чисті валютні резерви України зменшилися утричі.

Про це заявив Микола Азаров під час розгляду питання відставки уряду Тимошенко, ініціатором якого виступила Партія регіонів.

"Чисті валютні резерви зменшилися в три рази. Сьогодні разом із кредитами МВФ вони складають 25 мільярдів, а, якщо відняти звідти ці кредити, то вони знаходяться на гранично неприпустимому рівні", - заявив Азаров.

За його словами, "велика частка відповідальності за таку політику лежить не тільки на уряді, але і на Нацбанку, що дозволяв так легковажно використовувати кошти".

Реклама:

Він підкреслив, що у 5 разів збільшився внутрішній національний борг.

"Мені серце болить називати такі цифри", - поскаржився регіонал.

"Цього року практика божевільних позик продовжується. Станом на 28.02.2010 фактично в загальний фонд бюджету надійшло по державних запозиченнях 5 мільярдів гривень. Це в 3,3 рази більше, ніж січні-лютому минулого року", - відзначив він.

За його словами, таким чином, з банківського сектора вимиваються кошти, які вони могли б надати реальному виробникові.  

"Добір інвесторів здійснювався не на прозорих засадах. Договори по мільярдних кредитах укладалися з іноземними компаніями, у той час як вітчизняний виробник втрачав ринки збуту", - обурився Азаров.

Також уряд перевищив суму на держгарантії на 54,7 мільярда гривень.

"У них рука повернулася підписувати ці документи! Це значно більше, ніж передбачено в бюджеті. Треба віддати належне президентові, він здебільшого зупинив ці бездумні рішення", - заявив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!