"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондовий ринок демонструє "символічне" зниження

Середа, 3 березня 2010, 12:39

Український фондовий ринок у середу перебуває під впливом зовнішнього негативу.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ торгується в районі рівня закриття попередньої торгової сесії, демонструючи символічне зниження 0,07%, перебуваючи в районі позначки 1812 пунктів.

При цьому активність учасників ринку помітно нижча, у порівнянні з попереднім торговельним днем.

Реклама:

Безумовним лідером торгової сесії є Банк Форум, акції якого зростають на 5,7% напередодні зібрання акціонерів, на якому очікується затвердження додаткової емісії акцій для збільшення капіталу банку. Інші ліквідні акції торгуються різнонаправлено.

Краще ринку виглядають акції ГМК, відстають у русі акції машинобудування.

"Технічна картина не змінилася, індекс штурмує опір у районі за позначку 1820 пунктів, чим і пояснюється деяке зниження активності. Поки чітких сигналів щодо продажу акцій на ринку не видно, але виключати деякий відкат ринку до рівня 1750-1770 пунктів не можна", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон складається помірно негативний.

Європейські та російські ринки незначно знижуються в межах 0,5% протягом першої половини торговельної сесії в середу. Це зниження більше виглядає як технічний відкат ринку після росту в попередні торгові дні.

У центрі уваги залишається ситуація навколо Греції. Деяке прояснення може наступити протягом найближчих двох тижнів.

Важливим чинником для подальшої динаміки ринків є цілий пакет важливої статистики по ринку праці в США, який буде опубліковано протягом поточного тижня.

У разі уникнення неприємних сюрпризів, ринки зможуть продовжити зростання аж до рівнів річних максимумів, які були встановлені в січні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: