Тігіпко орієнтується на зовнішні позики

Четвер, 18 березня 2010, 11:00

Кабінет міністрів у політиці державних запозичень буде орієнтуватися, перш за все, на зовнішні запозичення, щоб не забирати ресурси з економіки на ринку внутрішніх позик.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на інвестиційній конференції у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вже сьогодні є пропозиції з розміщення на Заході, але поки що не дуже гарні ставки для нас", - сказав він.

За словами Тігіпка, уряд має намір відновити програму співпраці з МВФ, продемонструвати рішучість у проведенні реформ, після чого отримати зниження ставок і успішно вийти на ринок зовнішніх запозичень.

Реклама:

"Упевнений, що умови будуть хороші, але гарячкувати ми не будемо", - підкреслив він.

Тігіпко зазначив, що в політиці держзапозичень уряд також враховує поточні тенденції на валютному ринку, на якому гривня наразі зміцнюється.

За його словами, рекордний попит на первинних аукціонах з розміщення ОВДП 16 березня в розмірі майже 9,5 млрд. гривень є дуже гарною оцінкою перспектив уряду на борговому ринку.

Віце-прем'єр додав, що квітень, травень і червень будуть важкими місяцями для уряду з точки зору обслуговування держборгу, особливо з урахуванням заборгованості з відшкодування податку на додану вартість та сплачених податків наперед.

"Але паніки та ажіотажу не буде", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: