Європейські індекси ростуть проти тенденцій ринку

Вівторок, 9 лютого 2010, 09:52

Американські фондові індекси завершили торгову сесію у понеділок зниженням.

Побоювання, що проблеми ряду європейських країн з держборгом і бюджетним дефіцитом призведуть до скорочення попиту на ризиковані активи, нівелювали покращення аналітиками рекомендацій для акцій низки компаній США, повідомляє агентство Bloomberg.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок опустився нижче за психологічну позначку в 10000 пунктів вперше з листопада 2009 року, у той час як Standard&Poor's 500 просів на 0,9% - це найбільше падіння за підсумками торгів у понеділок з жовтня.

"Ми бачимо відхід від ризику. Позитив, обумовлений гарними даними щодо економіки та корпоративних прибутків в США, зводиться нанівець невизначеністю в Європі. Інвесторам необхідно залишатися уважними. Я не здивуюся, якщо цього тижня ринок залишиться стабільним або буде падати", - відзначає голова Holland&Co. у Нью-Йорку Майкл Холланд.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок опустився на 103,84 пункту (1,04%) - до 9908,39 пункту.

Standard&Poor's 500 знизився на 9,45 пункту (0,89%), склавши 1056,74 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 15,07 пункту (0,7%) - до 2126,05 пункту.

Європейські фондові індекси виросли за підсумками торгів у понеділок на 0,6-1,2% слідом за акціями компаній гірничодобувного сектору та підприємств харчової промисловості.

Індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 завершив торгову сесію у понеділок підвищенням на 0,6%, раніше в ході торгів індикатор опускався на 0,9%.

Індекс знизився за підсумками минулого тижня на 3,9%, оскільки інвестори відчувають все більше занепокоєння щодо зростаючих держборгів і бюджетних дефіцитів Греції, Іспанії та Португалії.

У той же час багато гравці починають думати, що недавнє падіння було надмірним, а тому активізують покупки.

Індекси зросли на 13 з 18 основних фондових майданчиків Західної Європи.

Більшість ринків акцій Азії ідуть на зниження у вівторок, оскільки інвестори зберігають обережність на тлі боргових проблем країн єврозони.

За словами багатьох трейдерів, стурбованість щодо держборгу в єврозоні руйнує довіру інвесторів до економіки і шкодить апетиту до ризику.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific майже не змінився і склав 114,18 пункту.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,4%, японський Nikkei 225 - на 0,2%. Гонконгський Hang Seng додав 0,1%, південнокорейський Kospi - 1,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!