Білорусь не зацікавили українські газосховища

П'ятниця, 5 лютого 2010, 08:59

Білорусь і Україна поки не обговорюють можливості спільного використання українських підземних газових сховищ.

Про це заявив посол Білорусі в Україні Валентин Величко на прес-конференції у Києві, повідомляє агентство "УНІАН".

"Такої гострої необхідності на сьогоднішні немає. У нас є одне своє сховище, а друге сховище будується", - сказав він.

За словами Величка, для використання підземних газових сховищ України сторони повинні врегулювати питання, пов`язані зі ставкою орендної плати, а також із питаннями митного оформлення.

Реклама:

"Питання не дуже просте. Так не може бути, що ми по-доброму домовимося, ми вам поставимо, а ви нам потім повернете", - додав він.

"Як відомо, газ надходить з іншої країни, зокрема, з Росії, і якщо він надходить в газове сховище іншої країни, то повинен проходити митне оформлення, так зване митне очищення", - пояснив посол.

Як повідомлялося, 20 січня 2009 року президент Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з президентом Білорусі Олександром Лукашенком повідомив, що Україна пропонує Білорусі вивчити можливість освоєння українських газових сховищ, пояснивши при цьому, що йдеться про сховища, які знаходяться на території України недалеко від кордону з Білоруссю.

2 червня перший заступник прем`єр-міністра Білорусі Володимир Семашко заявив, що Білорусь зацікавлена в розміщенні і зберіганні в українських підземних сховищах газу до 3 млрд. кубометрів природного газу на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: