"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На фондові ринки прийшла корекція

Четвер, 4 лютого 2010, 09:57

Більшість фондових майданчиків США завершили торги в середу зниженням.

Інвесторів розчарували менш помітні, ніж очікувалося раніше, темпи зростання активності у сфері послуг США, повідомляє агентство Bloomberg.

Індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у січні виріс до 50,5 пункту в порівнянні з 50,1 пункту місяцем раніше. Експерти прогнозували збільшення цього показника до 51 пункту.

"Ринок розчарований, що звіт по сектору послуг США не продемонстрував наявність впевненого відновлення. Темпи зростання активності у сфері послуг значно нижчі за аналогічний показник для промислового сектора, і це при тому, що двигуном економіки є якраз сектор послуг", - відзначає аналітик Westwood Management Corp. Марк Фрімен.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average упав на 26,30 пункту (+0,26%) - до 10270,55 пункту.

Standard & Poor's 500 зменшився на 6,04 пункту (0,55%), склавши 1097,28 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 0,85 пункту (+0,04%) - до 2190,91 пункту.

Європейські фондові індекси завершили торги в середу зниженням на 0,5-0,9%.

Інвестори знову стурбовані перспективами вирішення проблем з обсягом державного боргу та дефіциту держбюджету Греції, Іспанії та Португалії.

Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 0,6% після підвищення на 0,4% раніше в ході торгів. Падіння Stoxx 600 з максимуму 2010 року, зафіксованого 19 січня, складає 4,2%.

Індекси впали на 13 з 18 основних фондових майданчиків регіону.

"Побоювання пов'язані з європейськими країнами крім Греції, яким поки що не приділяють особливої уваги, такими як Португалія. Є занепокоєння щодо можливого стихійного розповзання цих проблем. Це чинить на ринки тиск", - заявив аналітик Agilis Gestion Арно Скарпаці.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у четвер через побоювання, що відновлення економіки в регіоні може сповільнитися: роздрібні продажі в Австралії несподівано скоротилися, а рівень безробіття в Новій Зеландії підскочив до максимуму більш ніж за 10 років.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific опустився на 0,7% - до 117,70 пункту.

Японський Nikkei 225 втратив 0,4%, гонконгський Hang Seng - 1,6%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,6%.

"Такі новини, як сьогоднішні дані про роздрібні продажі в Австралії, немов відро холодної води остуджують ентузіазм інвесторів і змушують їх тікати з ринку, щоб дочекатися появи більш стабільного тренда", - стверджує гендиректор HLG Asset Management в Куала-Лумпурі Джеффрі Нг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!