Фонд держмайна не згоден з Коломойським щодо "АероСвіту"

Середа, 3 лютого 2010, 12:44

Фонд державного майна (ФДМ) виступає проти запропонованого мажоритарними акціонерами механізму формування наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт".

Про це заявив виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вони (структури, афілійовані з групою "Приват", і співголова наглядової ради Григорій Гуртовий) хочуть внести зміни до статуту, у зв'язку з якими міноритарних акціонерів, якими є Фонд держмайна і компанія "ГенАвіа-Інвест", позбавляють будь-яких повноважень. Зокрема, вони пропонують п'ять членів наглядової ради, з яких три мажоритарія. Таких пасажів багато по всьому тексту пропонованої ними редакції", - наголосив він.

Парфененко підкреслив, що ФДМ неодноразово звертався до мажоритарних акціонерів з пропозицією зібратися, вичитати статут компанії і зробити його прийнятним для всіх співвласників підприємства.

Реклама:

"Але з нами не хочуть вступати в переговорний процес, скидають нам документи за два дні до зборів акціонерів, а потім розповідають, що Фонд держмайна зриває ці збори", - відзначив він.

Як повідомлялося, акціонери авіакомпанії "АероСвіт" не змогли провести збори 24 грудня 2009 року, а також 15 і 29 січня 2010 року у зв'язку з відсутністю кворуму. На засіданні не були представники ФДМ і ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Порядок денний зборів акціонерів включав питання змін в керівному складі, переобрання наглядової ради і ревізійної комісії, а також затвердження статуту "АероСвіту" в новій редакції.

ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" створене в 1994 році. Нині флот компанії складається з 13 літаків Boeing, серед яких - 11 середньомагістральних Вoeing 737 і два далекомагістральні лайнери Вoeing 767. Перевізник також експлуатує один близькомагістральний літак Ан-148.

За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% акцій "АероСвіту", ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з основним акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським. Фонд державного майна України володіє пакетом з 22,3941% акцій, ще 24,999% належить ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: