Європейські і американські ринки відновили зростання

Четвер, 25 лютого 2010, 09:59

Американські фондові індекси виросли в середу на заявах глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке про те, що процентні ставки в США залишаться на низькому рівні тривалий час.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Ринок зітхнув з полегшенням, оскільки Бернанке не дав натяку на можливе посилення політики", - відзначає головний інвестиційний директор Eastern Investment Advisors в Бостоні Джон Каттаро.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 91,75 пункту (0,89%) - до 10374,16 пункту.

Реклама:

Standard&Poor's 500 піднявся на 10,64 пункту (0,97%), склавши 1105,24 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 22,46 пункту (1,01%) - до 2235,9 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в середу вперше за три дні - на 0,2-0,5% на сильній звітності Rhodia, Fresenius і ряду інших компаній регіону.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,2%.

14 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів у середу.

"Корпоративні прибутки дають ринку комфортний стан. Звітність компаній приймає естафетну паличку у економічних новин і стає головним чинником, що визначає динаміку ринку", - відзначає керуючий Cholet-Dupont Gestion SA в Парижі Кіліан де Кертангу.

Торги на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися зі зниженням у четвер через побоювання можливого погіршення кредитного рейтингу Греції.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 0,9% - до 116,63 пункту.

Зниження японського Nikkei 225 склало 0,8%, гонконгський Hang Seng втратив також 0,8%, південнокорейський Kospi і тайваньський Taiex впали більш ніж на 1%.

"Грецьке питання, схоже, ще не вичерпане. Коли виникають думки про можливі дефолти, нервозність наростає. Інвестори стурбовані тим, що ситуація знову може погіршитися", - відзначив глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors Шейн Олівер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!