Росія тягне Україну до Союзу

Середа, 24 лютого 2010, 11:32

Президент Росії Дмитро Медведєв сподівається на розширення Митного союзу і приєднання до нього України.

У п'ятницю Медведєв доручив керівникові Федеральної митної служби Росії (ФМС) Андрію Бельянінову опрацювати питання включення України до Митного союзу, пише газета "Ведомости".

"Така робота велася, її треба продовжити за наявності, природно, політичної волі українського керівництва. Це було б непогано", - зазначив він.

Обраний президент Віктор Янукович розглядає можливість входження України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану, але про деталі говорити передчасно, пише видання із посиланням на джерело, близький до Партії регіонів.

Реклама:

Найближчим часом це питання вирішуватися не буде, сказав прес-секретар виборчого штабу Януковича Дмитро Понамарчук: "Реального механізму поки немає: не сформований новий склад уряду".

Питання про входження України до Митного союзу може бути розглянуто після офіційного звернення в його комісію, зазначив заступник директора департаменту МЗС Білорусі Антон Кудас.

За його словами, Києву доведеться гармонізувати своє митне законодавство з союзним, але "практика показала, що це не є нерозв'язною проблемою".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!