"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Про дрібних підприємців Янукович теж попіклується

П'ятниця, 29 січня 2010, 23:17

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович у разі перемоги на виборах обіцяє влаштувати "податкові канікули" для малого і середнього бізнесу.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live".

"У моїй програмі один з пунктів - це податкові канікули для малого і середнього бізнесу, а в галузі туризму - до 10 років", - сказав він.

Янукович навів аргумент, що нині надходження до держбюджету від малого бізнесу дуже незначні.

Реклама:

"За всі роки незалежності, починаючи з радянських часів, коли пішли кооперативи, малий і середній бізнес весь час перебував придушеним державою і ось на сьогодні він недорозвинений і знаходиться в слабкому стані", - сказав він.

Водночас, наголосив політик, коли починає розвиватися малий і середній бізнес - утворюються робочі місця.

Також малий та середній бізнес "роблять запит на комплектуючі товари, на сировинні ресурси тих галузей і тих промислових підприємств, які працюють у нас в країні - починає розвиватися внутрішній ринок".

"Йдуть відрахування із заробітної плати, збільшуються обсяги на внутрішньому ринку споживання промислових товарів, які використовує малий і середній бізнес. І таким чином йде зростання економіки", - зазначив політик.

"Тільки через 5 років ми дамо оцінку, наскільки нам вдалося розвинути малий і середній бізнес ... і тільки через 5 років ми можемо вводити гнучку систему оподаткування по відношенню до малого і середнього бізнесу, яка вже почне поступово нарощувати обсяги дохідної частини бюджету через бюджетні платежі", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: