Думка експерта: Уряду не потрібні конфлікти з Arcelor Mittal

П'ятниця, 22 січня 2010, 18:05

У четвер прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що поставила жорстку вимогу перед власниками ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" про підвищення зарплати працівникам підприємства на 25%.

Директор Міжнародного інституту приватизації, власності та інвестицій Олександр Рябченко в коментарі "Економічній правді" заявив, що частково вимоги прем'єра можуть бути задоволені.

"Важливе значення має те, на що готовий уряд до 7 лютого і після. Хоча я не вірю, що уряд розірве Меморандум і скасує пільги, адже Кабміну не потрібні проблеми на підприємстві", - відзначив він.

При цьому експерт припустив, що уряд може здійснювати демонстративний тиск на "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Реклама:

"Вжити якісь заходи вони можуть. Але насправді, це всього лише демонстрація можливостей та позиціонування напередодні виборів 7 лютого. Після цієї дати почнеться інше життя та інші вимоги", - наголошує екс-глава ФДМУ.

На його думку, підстав для перегляду угод з криворізьким підприємством не може бути.

"Навпаки, з огляду на реальний стан справ у металургії та хімії, уряд повинен переглянути договори з приватизованими підприємствами, тому що ніхто сьогодні не в змозі дати ті результати, які були можливі в 2008 році", - говорить Рябченко.

За його словами, "Arcelor Mittal Кривий Ріг", у свою чергу, не зможе проігнорувати вимоги прем'єр-міністра.

"Менеджмент підприємства, швидше за все, піде на певні поступки і частково задовольнить вимоги глави уряду. При цьому дії будуть мати публічний характер", - вважає експерт.

Як повідомлялося, Тимошенко вимагає, щоб рішення про підвищення зарплат власник ухвалив до кінця поточного місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!