Тігіпко не виключає свого прем'єрства

П'ятниця, 22 січня 2010, 10:12

Сергій Тігіпко не відкидає питання свого прем'єрства за певних обставин.

"Я хотів би сказати, що питання прем'єрства я не відкидаю", - заявив він в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" попри те, що попередньо відмовився від пропозиції кандидата в президенти Юлії Тимошенко стати прем'єром в разі її перемоги в другому турі виборів за його підтримки.

"Якщо приходить новий президент і скаже: "Шановні, вибори пройшли, багато було сказано, вибачаюсь за цей популізм, країні потрібні зміни", - небоюся не популярних кроків, готовий їх робити як прем'єр, скажімо", - зазначив Тігіпко.

"Чому? Тому що ось з 97-го року, як я тільки прийшов до Кабінету міністрів, я завжди чую: "Чому ми не можемо робити цих змін?" І завжди є пояснення. Політичне пояснення. Політична доцільність нам завжди відкладала ці зміни, тому що чергові вибори, вибори, вибори... І так Україна недореформованою й залишається", - наголосив він.

Реклама:

"Для мене суперважливе завдання, найголовніше - модернізація України. Оце для мене найцікавіше. Якщо це буде - все міняється", - заявив Тігіпко.

За його словами, "у модерновій країні більш вільні люди, не буде люмпену, це означає, що зміняться політики - більш прагматичні прийдуть люди і так далі".

"Тому я бачу себе от у такій конфігурації. І готовий ризикнути своїм ім'ям і своїм іміджем і т. ін.", - зізнався Тігіпко.

"І не боюся я цього, тому що я зможу все пояснити людям, і вони це абсолютно нормально будуть сприймати. Не просто так робити, а пояснювати, пояснювати й пояснювати", - сказав він.

Водночас, Тігіпко підтвердив, що вже зустрічався з Януковичем і Тимошенко і відмовив їм у співпраці перед другим туром виборів президента.  

"Я зустрічався. Це було їх прохання, і ми зустрілись, переговорили і, безумовно, я сказав: "Ні", тому що є декілька причин. Перша: за мене голосував все ж таки достатньо розумний електорат... Ці люди самі можуть розібратися, що до чого", - сказав він.

"Я міг би когось підтримати, було б кого і що підтримувати. А зараз, якщо послухати Януковича і Тимошенко, там - чистий популізм. Там - обіцянки, які не підкріплені просто конструктивними діями, які потрібно буде робити. Там "Ми завтра прийдемо і на другий день усе в 2-3 рази покращимо!" - а насправді ситуація буде абсолютно інша", - додав Тігіпко.

Він сказав, що узгоджувати програми з Януковичем чи Тимошенко і йти на компроміси з ними він зараз не буде.

"Програма - це річ формальна. Там є відповідна кількість знаків, і більше ти нічого не пропишеш. Тому все ж таки, під тим, що вони говорять, я не буду підписуватись. І хай вони самі визначаються, а я послухаю їх і не буду нікого підтримувати", - заявив Тігіпко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!