У Стельмаха прогнозують продовження зміцнення гривні

П'ятниця, 15 січня 2010, 13:25

На міжбанківському валютному ринку збережеться тренд на зміцнення курсу гривні, який намітився 14 січня.

Таку думку висловив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Міжбанк вчора закрився на рівні 8,04 гривні за долар. Сподіваємося, що сьогодні і надалі буде той же самий тренд зміцнення курсу національної валюти по відношенню до долара до оптимального рівня, який був досягнутий до кінця 2009 року", - сказав він.

За словами Круглика, НБУ підтримує курсову стабільність своїми інструментами.

Реклама:

"НБУ залучив все інструментарії, щоб збити ажіотажні наміри деяких банків заробити на валютних операціях. Один з інструментаріїв - інтервенція НБУ. У середу Нацбанк провів інтервенцію в розмірі близько 60 млн. доларів з ціною відсікання 8,01 гривні за долар, вчора НБУ знову провів інтервенцію в обсязі понад 50 млн. доларів за такою ж ціною 8,01 гривні за долар", - сказав він.

Як повідомлялося, 13 і 14 січня Нацбанк також продавав долари за курсом 8,01 гривні за долар. Такий же курс продажу визначений на 15 січня.

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в четвер зміцнився до 8,095 гривні за долар з 8,1 гривні за долар за підсумками торгів у середу.

Для підтримки курсу національної валюти НБУ в 2009 році продав зі своїх резервів понад 10 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: