ІСД не збирається давати гроші лікарні, яку обіцяла Катерина Ющенко

П'ятниця, 15 січня 2010, 12:05

У ІСД не мають наміру виконувати фінансові зобов'язання перед благодійними фондами "Україна 3000" і "Дитяча лікарня майбутнього".

У корпорації вважають, що вони не стосуються нових покупців акцій Індустріального союзу Донбасу, пише газета "Комерсант-Україна".

"Це була воля не корпорації, а її колишніх акціонерів", - пояснив Олександр Пилипенко, віце-президент "Індустріальної групи", яка керує активами ІСД.

Як відомо, у четвер керівники благодійних фондів "Україна 3000" і "Дитяча лікарня майбутнього" попередили потенційних покупців корпоративних прав ІСД про додаткові фінансові зобов'язання корпорації.

Реклама:

У результаті угоди, укладеної 31 грудня 2009 року, 50%+2 акції ІСД перейшли під контроль групи інвесторів з Росії. Власниками 49,99% акцій залишилися Сергій Тарута й Олег Мкртчян.

Але за інформацією згаданих фондів, у процесі подання інвесторам інформації про ІСД не були враховані зобов'язання корпорації перед "Дитячою лікарнею майбутнього" у розмірі $15 млн.

У їхній заяві, опублікованій на сайті президента, стверджується, що про свою готовність фінансувати будівництво лікарні ІСД публічно оголосив у грудні 2006 року і "ці зобов'язання в липні 2008 року були підтверджені листом за підписом голови ради директорів корпорації Сергія Тарути".

А фінансовий директор фонду "Україна 3000", член правління благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Ростислав Замлинський сказав газеті: "$15 млн - дуже велика сума, яка нам необхідна, але цей внесок добровільний. Якщо в ІСД вирішать, що в них немає можливості його заплатити, ми поставимося до цього з розумінням".

На сьогодні на будівництво лікарні надійшло 131,5 млн грн із 262 млн грн, задекларованих усіма добродійниками проекту.

За словами Замлинського, кошторис будівництва знаходяться на узгодженні у держпідприємстві "Держбудекспертиза", яке винесе висновок до 1 березня.

Фонд "Україна 3000", наглядову раду якого очолює дружина президента Катерина Ющенко, представив проект "Дитяча лікарня майбутнього" ще в 2006 році. Лікарня на 250 ліжок задумана як сучасна дитяча установа європейського рівня з найкращими фахівцями і новітніми технологіями. Її будівництво оцінювалося в 600 млн грн.

У 2007-2008 роках фонд вів підготовку до будівництва, підписавши декілька угод про співпрацю з закордонними компаніями. У 2009 році Київрада виділила під лікарню ділянку в Голосіївському районі Києва, неподалік від лікарні "Феофанія", після чого компанія "Альтис-холдинг" почала підготовчі роботи.

Завершити будівництво планується в 2012 році.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: