"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кернел" купує українського виробника олії

Четвер, 14 січня 2010, 18:47

Українська агропромислова група Kernel Holding SA підписала домовленість про придбання контрольного пакету найбільшого українського оператора олійного ринку - Allseeds Group.

Про угоду говориться у прес-релізі "Кернел Груп", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

13 січня 2010 року "Кернел Груп" підписала угоду стосовно купівлі контрольного пакета в Allseeds Group, йдеться в повідомленні.

За умовами угоди, Kernel Holding SA виплатить 42 млн. доларів винагороди за контрольний пакет Allseeds Group. Але тільки втому випадку, якщо Kernel отримає дозвіл Антимонопольного комітету на придбання й успішне завершення комплексної перевірки діяльності Allseeds Group.

Реклама:

"Кернел Груп" працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє соняшникову олію, розповсюджує бутильовану олію, експортує олію і зерно, надає послуги із зберігання зернових і олійних культур на елеваторах, здійснює агровиробництво.

У "Кернел" входять Полтавський олійноекстракційний завод; Приколотнянський і Вовчанський ОЕЗ; понад 20 зерносховищ; торгова компанія "Кернел-Трейд"; компанія "Кернел-Капітал", що працює на ринку цінних паперів; компанія Inerco, що представляє інтереси групи на міжнародних ринках.

В листопаді 2007 року "Кернел Груп" через Kernel Holding SA вперше публічно розмістила акції (IPO) на Варшавській фондовій біржі.

Куплена Allseeds Group є третьою за величиною в Україні виробником сирої соняшникової олії. На її частку припадає більше чверті усього українського експорту цього продукту. Група також здійснює діяльність із закупівлі олійних і зернових культур та експедиторську діяльність.

Allseeds Group є власником двох переробних заводів, загальна потужність яких становить 565 тис. тонн на рік.

Їй також належить термінал з перевалки рослинних олій потужністю понад 1 млн. тонн в Миколаєві і 16 сховищ ,загальною місткістю 600 тис. тонн.

Свою продукцію група продає через компанії в Києві, Женеві та Каїрі.

До складу української частини групи, серед інших, входять такі компанії: ЗАТ "Зерноторгівельна компанія Олсідз-Україна", ТОВ "Зерноторгівельна компанія", ВАТ "Кіровоградолія", ТОВ "Екотранс", ТОВ "АТП-2004", ТОВ "Олсідз -Термінал ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: