Українські інвестори фіксують прибуток

Вівторок, 12 січня 2010, 12:39

Після стрімкого зростання в попередні торгові сесії українського фондового ринку, учасники ринку роблять спробу зафіксувати отриманий раніше прибуток.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Таким чином, індекс УБ торгується з пониженням в межах 0,6-0,8% поблизу рівня 1575-1580 пунктів.

Лідером торгів як і в попередні торгові сесії залишаються акції Алчевського металургійного комбінату, які торгуються в діапазоні 0,21-0,22 пункту.

Реклама:

Новина про частковий продаж корпорації ІСД продовжує впливати на ринок, спекулятивний рух підштовхнув ціну на акції до 0,235 грн. в першій половині торговельної сесії.

Інші ліквідні акції показують зниження порядку 0,5-2,5%.

"З технічної точки зору, індекс УБ знаходиться поблизу рівня опору 1590-1610 пунктів, сформованого лінією висхідного тренда, пройденою в грудні 2009 року. У разі повернення графіка індексу у висхідний канал, у короткостроковій перспективі можливий рух вгору до рівнів 1700 пунктів", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон залишається неоднозначним. Міжнародні індекси поступово знижуються, коректуючи після зростання протягом останніх декількох днів.

Компанія Alcoa Inc. в понеділок після завершення регулярних торгів в США повідомила, що вона завершила 4-й квартал із збитками у розмірі 0,27 долара на акцію, тим самим почавши сезон звітності у США за 4-й квартал 2009 року. Очікування аналітиків зводилися до прибутку 0,06 долара на акцію.

Ця ситуація внесла сум'яття в очікування учасників ринку по прибутках компанії.

Зміцнення долара в першій половині дня призвело до корекції на сировинні активи і акції сировинних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!