Тігіпко виступає за часткову приватизацію української "труби"

Вівторок, 12 січня 2010, 12:15

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко виступає за часткову приватизацію української газотранспортної системи (ГТС), при якій контроль зберігається за Україною та створення керуючої кампанії за участю представників європейських енергохолдингом і російського "Газпрому".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби політика.

"Часткова приватизація труби, при якій контроль зберігається за Україною, і створення керуючої компанії, до якої б входили представники європейських енергохолдингів і "Газпрому", - можливо, непопулярне, але єдино правильне рішення", - сказав він.

Тігіпко переконаний, що нинішнє керівництво України - президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - ніколи не підтримають таке рішення, як і будь-які плани реформування НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Адже контроль над цією компанією і розпорядження її активами дає величезні можливості для особистого збагачення", - пояснив він.

За словами політика, ні команда "Нафтогазу", лояльна до президента, ні команда, яка підтримує прем'єр-міністра, не змогли довести, що вони є ефективними управлінцями і переговірниками.

"Ці люди фактично розвалили НАК і поставили газотранспортну систему під загрозу силового відбору", - наголосив він.

"НАК не можна порівнювати з європейськими енергетичними холдингами і навіть "Газпромом", адже всі вони є публічними компаніями. Ми ж маємо непрозору і непідконтрольну монополію. Цю ситуацію треба ламати", - переконаний Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!