"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко позичає під бездарний бюджет під 32% - Ющенко

Понеділок, 11 січня 2010, 18:40

Кожен місяць прем'єрства Тимошенко обходиться державі у 15 млрд. гривень.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у Чернігові.

"На початок попереднього року Україна мала 80 млрд. (гривень) боргів. Сьогодні Тимошенко має 300 млрд. Кожен місяць правління Тимошенко обходиться державі у 15 млрд. прирощених боргів, або 2 млрд. доларів, які ми всі будемо оплачувати з власної кишені", - наголосив він.

За словами Ющенка на сьогоднішній день Тимошенко "позичає з фондового ринку під бездарний бюджет під 32%".

Реклама:

"У цьому році для сплати тільки одних процентів по кредитах Тимошенко в минулому році треба сплатити 22 млрд. гривень. Щоб у вас було порівняння, хочу сказати: українська армія нам обходиться в 8 млрд. гривень на рік. Якщо взяти медицину, освіту і армію у 2009 році, вони нам обійшлися менше 22 млрд. А в цьому році у нас проценти 22 млрд.", - сказав президент.

Він наголосив, що Україна нині має промислове падіння найбільше за 10 років.

"Ми маємо падіння реальних зарплат і доходів населення 13%. Такого у нас не було з 1991 року. Якщо ми говоримо про падіння ВВП - це найбільше падіння ВВП з 1991 року. Найбільше падіння у нас було 13%. Зараз - 18%. 20 млрд. не повернуто ПДВ, 12 млрд. - податки стягнуті наперед до березня місяці включно з малого, середнього і великого бізнесу. А з рахунків органів самоврядування забрано 8 млрд. гривень", - інформував Ющенко.

"Тимошенко - це криза. Криза в найширшому розумінні, починаючи від родини, національних цінностей, демократичних цінностей. Це є суть руйнації у всьому. Де Тимошенко - там завжди буде криза", - підсумував президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: