Медведєв розповів, як допомагав Україні з оплатою за газ

Середа, 9 грудня 2009, 13:36

Президент Росії Дмитро Медведєв сподівається, що остаточний перехід на ринкові ціни на газ пройде для України безболісно.

Про це він сказав в середу, відповідаючи на запитання українського журналіста на Форумі європейських і азіатських медіа, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми сподіваємося, що цей перехід на остаточно ринковий характер ціноутворення й оплати пройде для України безболісно або з найменшими витратами", - сказав Медведєв.

Він нагадав, що 2009 року Україна отримує газ зі знижкою 20% за умови збереження транзитного тарифу, який діяв раніше.

Реклама:

Президент РФ підкреслив, що з 2010 року вводяться абсолютно ринкові умови - ціна на газ для України й транзитний тариф для транспортування газу через територію України.

"Без будь-яких знижок на ринкових умовах. Мені здається, все чесно й справедливо", - сказав він.

Медведєв запевнив, що він особисто й уряд РФ витратили багато часу для того, щоб переконати європейських партнерів допомогти Україні вирішити деякі фінансово-економічні проблеми при оплаті за поставлений газ.

"Ми й зараз цю роботу проводимо, незважаючи на хвилю, що періодично піднімається, про те, що ой-ой-ой, немає чим платити, гроші закінчилися, президент усе закрив або, навпаки, прем`єр-міністр щось не робить - я маю на увазі українського президента й прем`єра - проте, кожного місяця наші українські друзі все одно за газ платять", - сказав він.

"І це мене дуже тішить. При цьому наші партнери по Євросоюзу на вухо мені говорять: бачите, ми працюємо. В українців гроші є. Ми їм допомагаємо", - додав Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!