"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська економіка може випередити британську за три роки?

Вівторок, 8 грудня 2009, 09:33

Бразильська і російська економіки обженуть британську вже в 2012 році.

З таким прогнозом виступив впливовий дослідницький центр Великої Британії - Центр економічних і бізнес-досліджень (ЦЕБД), повідомляє агентство "УНІАН".

Як наголошується в офіційному прес-релізі організації, лише чотири роки тому економіка Британії була 4 в світі за обсягом ВВП.

Проте 2006 року її потіснив Китай, у 2008 вперед вибилася Франція, а цього року - Італія. Тож нині британська господарка має лише сьоме місце, підрахували експерти.

Реклама:

Причому, враховуючи непогані темпи економічного зростання і зростання національних валют країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай), можна прогнозувати, що вже на 2012 рік економіки Бразилії та Росії обженуть британську економіку. У 2015 році до них приєднається й Індія.

У разі подальшого зростання цін на сировинні активи до цього кола можуть також ввійти Канада та Австралія, зазначається в документі.

У результаті, наголошується в прес-релізі ЦЕБД, лише за одне десятиліття економіка Великої Британії вийде з десятки найбільших економік світу, "злетівши" з четвертого місця на десяте.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!