Рахункова палата битиметься з Тимошенко до останнього

П'ятниця, 4 грудня 2009, 19:19

Рахункова палата вважає замовним рішення суду  про відмову у задоволенні позову відомства до прем'єра Юлії Тимошенко про захист ділової репутації.

Про це йдеться в заяві РП.

"Рахункова палата здивована не стільки рішенням суду, скільки темпами винесення рішення та перебігом самого судового засідання", - йдеться у повідомленні.

"Рекордний термін розгляду питання та продемонстроване знаменитим Печерським судом, не зачепивши суть справи, вкотре змушує сумніватися у справедливості української третьої гілки влади", - наголосили у відомстві.

Реклама:

"Представники Рахункової палати, які захищають її інтереси в суді, повідомили, що засідання відбувалося формально. Факти, на яких наголошувала Рахункова палата, у судовому засіданні були проігноровані", - заявила прес-служба.

У відомстві наголосили, що "сторона Тимошенко не довела недостовірність висновків Рахункової палати оприлюднених з трибуни Верховної Ради". "А зрештою, в цьому і не було потреби це доводити. Оскільки судове рішення судді знали наперед", - йдеться у заяві.

"Такий поспіх у розгляді справи про захист ділової репутації Рахункова палата вважає безпрецедентним", - наголосила Рахункова палата.

Голова відомства Валентин Симоненко зазначив: "Незважаючи на рішення "найсправедливішого" та "найчеснішого" в нашій державі суду, Рахункова палата нагадує українському суспільству: незаконне використання коштів Держбюджету урядом Тимошенко таки відбувалося і триває".

"Це об'єктивні дані результатів не однієї а численних перевірок наших аудиторів. І тому я відкидаю звинувачення пані Тимошенко у виконанні Рахунковою палатою чийогось політичного замовлення", - заявив він.

"Рахункова палата діє об'єктивно, незаангажовано та у межах своїх повноважень. Ми і надалі будемо відстоювати свою позицію у встановленому законом порядку, оскільки правда, доведена документами, на нашому боці. Повірте, це ще не вечір", - наголосив Симоненко.

"Рахункова палата ще раз звертає увагу на поспішність, з якою рішення суду набуло розголосу як факт, що уже відбувся остаточно, при тому що рішення Печерського суду ще не набрало законної сили. Це ще одне свідчення того, що зазначене рішення писалося не у суді, а у кабінеті на Грушевського", - йдеться у заяві.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: