Мінфін відібрав ще двох первинних дилерів ОВДП

Четвер, 3 грудня 2009, 16:51

Банк "Київ" і банк "Київська Русь" стали переможцями третього конкурсу з відбору первинних дилерів на ринку облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Про це говориться в повідомленні Мінфіну, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Мінфін у липні 2009 року завершив підготовчу нормотворчу роботу з відбору первинних дилерів.

Зокрема, він затвердив зразковий договір про співпрацю на ринку державних цінних паперів.

Реклама:

Згідно з ним, дилер бере на себе зобов'язання щоденно котирувати на фондових біржах, подавати конкурентні заявки на покупку при їх розміщенні і забезпечувати купівлю ОВДП в обсязі не менше 3% загального обсягу їх розміщення протягом півріччя.

У свою чергу, Мінфін зобов'язується задовольняти при проведенні розміщення ОВДП виключно заявки дилерів з моменту укладення договорів про співробітництво з шістьма первинними дилерами і враховувати їхні пропозиції при складанні графіків розміщень.

Ще раніше Мінфін затвердив порядок відбору та функціонування первинних дилерів.

Згідно з ним, після досягнення кількості доларів шести, подальший відбір буде проходити щоквартально, 12 - раз на півроку.

Отримати статус первинного дилера можуть лише банки із статутним капіталом не менше 10 млн. євро, загальний обсяг торгівлі яких облігаціями державної позики з початку 2005 року перевищив 1 млрд. грн.

На першому конкурсі в серпні міністерство відібрало п'ять дилерів: ІНГ Банк Україна, Ощадбанк, УкрСиббанк, Райффайзен банк Аваль та Укргазбанк, на другому, у вересні, ще чотирьох: Родовід банк, ОТП банк, Унікредит банк і Ерсте банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: