Київрада уторгувала за землю 400 мільйонів

П'ятниця, 25 грудня 2009, 15:40

Депутати Київської міської ради на останньому в 2009 році засіданні продали близько 14,93 гектара столичної землі на суму понад 386,503млн. гривень.

Відповідні проекти рішень були проголосовані 24 грудня на засіданні сесії Київради, повідомляє агентство "УНІАН".

Найдорожча земельна ділянка, що була погоджена на продаж, площею 6,43 га на вул. Червонопрапорній, 167-а у Голосіївському районі столиці. Вона оцінена в понад 157,082млн. гривень.

Купує її ВАТ "АТП "Атлант" для експлуатації та обслуговування будівель і споруд та облаштування стоянки автотранспортного підприємства.

Реклама:

Менша, але також значна сума надійде в бюджет міста від продажу ТОВ "Історія міста" двох земельних ділянок на вул. Інститутській, 1-3 в Печерському районі. Компанія має сплатити за придбані 1,1 га землі майже 35 млн. гривень.

Згідно з документами, на ділянці заплановано будівництво Національного художнього музею та Музею історії Києва у складі готельного комплексу з наземними та підземними паркінгами.

Наступною за вартістю проданою земельною ділянкою є 0,5 га землі між вул. Редутною та вул. Радіальною також у Печерському районі. Її придбає обслуговуючий кооператив "Зеленбудсервіс-К", заплативши в міський бюджет 22,24 млн. гривень.

Приватна фірма вказує в документах, що має намір здійснити лише благоустрій та озеленення території Олексіївського люнету, який тут розташований.

Суму понад 21 млн. гривень сплатить ТОВ "Будсервіскомплект" за 0,5 га землі на Набережному шосе, 4-6 у Подільському районі. Тут планується будівництво та експлуатація готельно-офісних комплексів з прибудовами для приміщень громадського та торгівельного призначення та підземними паркінгами.

Крім того, цьому підприємству за 11 млн. гривень продано земельну ділянку поряд - на Набережному шосе, 8 - також для будівництва та експлуатації готельно-офісних комплексів. Її площа становить 0,3 га.

Ще 17 млн. гривень надійдуть в бюджет Києва за 0,7 га землі, що продані приватній особі для обслуговування виробничої будівлі на вул. Тульчинській, 6 у Подільському районі.

Крім того, приблизно по 13 млн. гривень надійдуть місту від продажу земельних ділянок на вул. Ірпінській, 1 у Святошинському районі та на вул. Російській, 59 у Дарницькому районі міста. Площа цих земельних ділянок становить 0,8 га та 0,7 га відповідно.

На вул. Ірпінській землю купує ТОВ "Сфінкс ЛТД" для завершення будівництва та експлуатації базового підприємства учбово-виробничого призначення. На вул. Російській земля купується ТОВ "Олбрізсервіс" для обслуговування складських будівель.

Решта земельних ділянок, що були продані вчора, коштують менше 10 млн. гривень.

Крім того, на розгляд сесії також вчора з голосу було внесено низку питань щодо продажу землі у столиці.

Таким чином ЗАО "Ринок "Лісовий" було продано земельну ділянку площею 0,56 га, вартістю 9,812млн. гривень.

Решта відповідних проектів рішень не були надані, зокрема, представникам ЗМІ, тому інформації про них немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: