Скуповувати долар буде невигідно?

П'ятниця, 25 грудня 2009, 11:16

Стабілізація курсу долара в районі 8 грн./дол. вселила в банкірів упевненість, що гривня збереже позиції і до завершення президентських виборів.

Рух курсу національної валюти після березня залежить від політики нового глави Нацбанку, що може погодитися на масштабну емісію гривні і, як наслідок, її девальвацію, пише видання "Комерсант-Україна".

Дилери очікують, що НБУ продовжить утримувати курс у перші місяці 2010 року.

"Всі фундаментальні фактори говорять про тенденцію збереження курсу. Вище 8 грн./дол. долар не повинен йти", - відзначив директор казначейства "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Кравченко.

Реклама:

Подорожчання долара, за словами банкірів, може викликати виведення з країни коштів бізнесменів, які підтримали кандидатів, які програють президентські вибори.

"Виведення капіталу іноземними інвесторами і зростання курсу також можуть спровокувати відмову МВФ від співробітництва з Україною", - підкреслив заступник голови одного з великих банків.

Рух курсу після виборів президента, який змінить керівництво НБУ, експерти точно спрогнозувати не можуть.

Некваліфікований "технічний" новий голова НБУ може погодитися на значну емісію гривні для порятунку економіки, що загрожує девальвацією. При цьому є всі передумови для ревальвації національної валюти.

"Сценарій зміцнення гривні, що спостерігався у вересні, протягом усього 2010 року буде спостерігатися більш повільно, а будь-які спроби росту курсу потрібно використовувати для продажу іноземної валюти", - вважає директор департаменту операцій на фінансових ринках банку "Фінанси та Кредит" Андрій Войтенко.

На його думку, головною умовою для ревальвації гривні має стати стабілізація ситуації на зовнішніх ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!