"Оболонь" позичить у ЄБРР 50 мільйонів доларів

Вівторок, 22 грудня 2009, 15:57

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит українському виробникові пива ЗАТ "Оболонь" на суму 50 млн. доларів для поліпшення фінансового стану та підвищення енергоефективності.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ЄБРР.

"Кошти кредиту будуть використані для реструктуризації балансу ЗАТ "Оболонь" і фінансування інвестицій у підвищення енергоефективності виробничих потужностей компанії", - відзначається в прес-релізі.

За даними банку, загальний обсяг фінансування за цим проектом повинен скласти 123 млн. доларів, включаючи кошти, надані комерційними банками "ІНГ Банк Україна", "УніКредит Банк" і "Райффайзен Банк Аваль".

Реклама:

"Фінансування призначене для реструктуризації портфелю короткострокових кредитів ЗАТ "Оболонь" шляхом продовження термінів погашення і узгодження виплат з грошовими потоками. ЄБРР надасть кредит строком на сім років, інші банки-учасники нададуть паралельні кредити строком на три роки", - роз'яснюється в прес-релізі.

У прес-релізі також відзначається, що енергозбереження буде досягатися в основному шляхом рекуперації тепла від виробничого устаткування, модернізації електричної розподільної системи та оптимізації виробничих процесів.

Пивзавод "Оболонь" створений в 1980 році. У 1992 році підприємство приватизоване й перетворене в ЗАТ. Контрольний пакет акцій, за наявними даними, належить менеджменту і працівникам підприємства.

"Оболонь" вже двічі співпрацювала з ЄБРР. Зокрема, в 1997 році банк виділив підприємству перший кредит на суму 40 млн. доларів для модернізації та збільшення виробничих потужностей, а в 2004 році - 10 млн. доларів револьверний кредит для поповнення оборотного капіталу, зокрема, для закупівлі ячменю.

Загальний обсяг діяльності ЄБРР в Україні до грудня 2009 року склав 4, 2 млрд. доларів у рамках 194 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!