"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Газпромі" радіють, що в Україні похолодало

Вівторок, 15 грудня 2009, 18:14

Голова "Газпрому" Олексій Міллер не сумнівається, що Україна розрахується за грудневі постачання газу, незважаючи на зростання споживання.

"Україна в грудні збільшує відбір газу. На це є дві причини: в Україні зараз похолодало. Це об'єктивна причина", - сказав Міллер, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"А друга причина, що відповідно до домовленостей, з 1 січня 2010 року оплата газу буде вестися за формулою ціни на рівні європейських і світових цін. Але є впевненість, що Україна оплатить ці постачання, навіть, незважаючи на збільшення (відбору)", - відзначив він.

Міллер нагадав, що термін оплати постачань газу за грудень минає 7 січня 2010 року. 

Реклама:

Однак в Україні, як і в нас, свята, робочий день - 5 січня. Так що, я думаю, що постачання будуть оплачені на початку січня. Ніяких конфліктів по частині оплати ми не очікуємо, вони не повинні виникнути", - відзначив Міллер.

Він додав, що в будь-якому випадку він не очікує повторення газового конфлікту, що відбувся торік.

"Думаю, що в Новий рік співробітники "Газпрому" будуть зустрічати вдома, крім, звичайно, тих, хто працює на вахтах у рамках запланованих графіків", - сказав він.

Голова "Газпрому" підкреслив, що російські й українські компанії уклали контракт на 10 років, єдиним ризиком зриву його виконання є ризик можливості несплати Україною постачань газу.

"Єдиний ризик, який є, це ризик, пов'язаний з оплатою Україною за поставлений газ. Але незважаючи на те, що в Україні непроста економічна ситуація, вона вчасно, без затримок і в повному обсязі оплачує всі постачання російського газу. Немає підстав вважати, що критична ситуація може повторитися", - сказав Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!