"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз підкине грошенят Україні одразу після вердикту МВФ

П'ятниця, 11 грудня 2009, 10:08

Макрофінансову допомогу ЄС у розмірі 610 млн. євро зможуть відправити до України одразу після рішення Ради директорів МВФ про надання четвертого траншу кредиту.

Про це заявив віце-прем`єр-міністр Григорій Немиря журналістам у літаку, на шляху з Бонна до Києва, повідомляє агентство "УНІАН".

Він зазначив, що перша частина допомоги в обсязі 110 млн. євро, траншами в 100 і 10 млн. євро може надійти зразу після рішення Міжнародного валютного фонду без будь-яких додаткових організаційних рішень.

"Перший транш може бути 100 млн. євро, і єдиною умовою його надання - оскільки всі умови вже виконані - є позитивне рішення Ради директорів МВФ про продовження програми. Другий транш - 10 млн. - процедурний транш", - зазначив Немиря.

Реклама:

Друга частина допомоги в обcязі 500 млн. євро також двома траншами зможе почати надходити в Україну після відповідного рішення Європарламенту.

"У зв'язку з цим ми звернулися до президента Європарламенту Єжи Бузека з проханням, щоб у разі позитивного рішення МВФ, Європарламент швидко ухвалив рішення", - сказав Немиря.

Він підкреслив, що цю макрофінансову допомогу уряд України планує спрямувати на підтримку бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!