"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБК відновлює будівництво ЖК "Троещина" ®

Понеділок, 9 листопада 2009, 09:00
Криза у сфері нерухомості розпочалася в Україні задовго до світової фінансової - ще в квітні минулого року, коли банки почали згортати іпотечне кредитування.

В результаті люди втратили практично єдину можливість придбати житло (більше 85% квартир у Києві купувались за кредитні кошти).

Забудовники виявились не в змозі довести до завершення розпочаті об'єкти, адже більшість з них залучали для будівництва грошові кошти приватних інвесторів та банків.

Зараз в країні заморожені понад 80% об'єктів. Роботи на них не ведуться, і компанії не можуть точно повідомити розчарованим покупцям, коли вони зможуть вселитися в свої квартири.

Уряд не в змозі допомогти - на добудову всіх будинків в країні необхідно понад 10 млрд. гривень, яких у бюджеті немає.

Реклама:

Але все ж таки існують забудовники, які, незважаючи на кризу, виконують свої зобов'язання перед покупцями.

Так, Національна будівельна компанія оголосила про відновлення будівництва відразу двох своїх об'єктів - житлового комплексу "Троєщина" та двох будинків комплексу "Парковий".

Секція 1 Будинку № 26 в ЖК "Парковий" буде введена в експлуатацію в першому кварталі наступного року, добудовує його компанія за власні кошти.

За словами начальника відділу продаж "НБК" Дмитра Шости, всі кошти, виручені від продажу квартир в цьому будинку, будуть спрямовані на закінчення будівництва наступних об'єктів.

Крім того, компанія надає знижки на придбання житла: зараз можна купити квартиру за 7990 грн. за квадратний метр. Це акційні знижки.

Акція стартувала в першій половині вересня. Під акцію було виставлено на продаж 21 квартира. На сьогоднішній день залишилося лише 6 квартир.

З моменту реалізації 21 квартири "шара" закінчиться і всі інші квартири ЖК "Парковий" будуть у продажу виключно за ринковими цінами на момент продажу. Так що краще поспішити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: