У Яценюка застерігають від "банальної крадіжки" націоналізованих банків

Вівторок, 3 листопада 2009, 14:25

Уряду необхідно зосередитися на програмі розвитку наявних державних банків і бути готовими до переходу в державну власність нових фінансових установ.

Про це пише у своїй статті в газеті "Контракти" заступник голови Ради громадської організації "Фронт змін" Андрій Пишний.

"Зараз найбільшу увагу необхідно приділити формуванню правильної стратегії управління банками з істотною часткою державного капіталу", - вважає Пишний.

На його думку, зараз існує небезпека, що уряд за допомогою націоналізованих банків почне займатися кредитуванням збиткових секторів економіки.

Реклама:

"Заявлена ідея може бути високою -  від підтримки національного виробника до стимулювання в Україні інноваційної діяльності. Проте хотілося б застерегти владу від такого кроку, тому що це призведе до банальної крадіжки націоналізованих банків у держави",-  говорить Пишний.

За його словами, це сценарій, за яким заповзятливі бізнесмени спочатку отримували у своє розпорядження активи за допомогою уряду, а потім відкуповували або відбирали у держави її власність.

"З націоналізованими банками зробити це буде ще простіше, особливо в умовах економічної кризи: достатньо лише кілька разів продемонструвати збитки і попросити про додаткове фінансування з бюджету - і уряд відмовиться підтримувати свою долю в капіталі націоналізованих банків", - вважає Пишний.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!